Retete de post creativePentru ghiveci: se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii si apoi in bucati mai mici, o parte de telina, taiata in cubulete mici, morcovul taiat rondele (sau mai mic) si se lasa 5-10 minute. Se presara sare, boia si se inchide focul. Se toarna amestecul de legume intr-o tava unsa cu ulei, cu dimensiunea de 38x25 cm, cu pereti inalti.

Se spala si se taie cartofii,vanata si dovlecelul. Trebuie taiate in cubulete si puse pe straturi. Mai intai cartofii (peste legumele calite),apoi vanata, dovlecelul,usturoiul si porumbul,pentru a se patrunde mai bine.

Se toarna apa, cat sa acopere legumele si sare. Cine doreste, poate pune cimbru uscat .

Eu am pus o data, iar a doua oara am uitat,dar a iesit la fel de bun, in ambele variante.

Se pune in cuptorul preincalzit, timp de 1 ora si 30 minute (se mai adauga apa daca mai este nevoie,iar in ultima jumatate de ora se lasa sa scada zeama si eventual se mai pune sare-trebuie gustat sosul !).

Pentru orez: se pune la fiert in apa cu sare, iar cand incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute. Se mai poate adauga apa, daca este cazul.

Este un orez, care se fierbe mai repede decat cel obisnuit.