Detalii Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj
Ne place aluatul foietaj, ne place jambonul, dar ne place si sparanghelul, asa ca le-am combinat intr-un aperitiv minunat: Sparanghel invelit in jambon si aluat de foietaj.
Lasam aluatul foietaj la dezghetat, la temperatura camerei. Indepartam partea lemnoasa de la sparanghel si il clatim bine in apa rece. Punem la fiert apa cu sarea, zaharul, untul si zeama de lamaie. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam sparanghelul si il lasam 2-3 minute sa se patrunda usor. Apoi il scoatem in apa rece pentru a opri procesul termic si pentru a se pastra crocant si verde. Zeama de lamaie ajuta si ea sparanghelul sa-si mentina culoarea verde, iar untul ii confera un luciu placut. Scoatem sparangelul din apa rece si il lasam la scurs. Intr-un bol, amestecam bine oul cu care vom unge aluatul. De obicei, se foloseste doar galbenusul pentru uns, dar neavand ce face doar cu un albus, l-am folosit si pe acesta. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Intindem aluatul de foietaj direct pe folia in care este impachetat si il ungem cu ou. Apoi il taiem in fasii subtiri, in functie de cat sparanghel avem. Infasuram cate un fir de sparanghel, sau doua, in cate o felie de jambon, lasindu-l liber la capete pentru un aspect mai placut. Peste jambon rulam fasiile de foietaj, dar lasam sa se vada si jambonul la capete. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, ungem aluatul de foietaj cu ou si presaram chimen peste el. Dam tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand aluatul este bine rumenit. Este un aperitiv foarte bun, atat cald, cat si rece si va arata bine printre alte aperitive, la o masa festiva. Sa va fie de folos!