Este prima data cand testez in bucataria mea cartofii dulci. Cam prea dulci pentru gustul nostru, dar asezonati cu mustar usor picant si pesmet si serviti cu o salata acrisoara, chiar au fost gustosi.

Mergea si niste parmezan ras, dar mi-a lipsit.

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bastonase mai mari si mai grosiere decat pentru clasicii cartofi pai. Amestecam cele doua tipuri de mustar si adaugam amestecul peste bastonasele de cartofi dulci. Amestecam bine cartofii cu mustarul asa incat fiecare bastonas sa fie bine uns. Folosim mainile pentru a-i amesteca bine. Presaram pesmet peste ei si din nou ii amestecam. Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem bastonasele de cartofi dulci pe toata suprafata tavii. Incercam sa-i rasfiram cat mai bine pentru a nu se lipi intre ei. Mai presaram putin pesmet deasupra si putina sare.

Dam tava cu cartofii dulci la cuptor si ii lasam sa se rumeneasca timp de 20-30 de minute la 200 de grade.

Pregatim intre timp o salata de rosii cu castraveti, ridichi si salata verde, pe care o acrim cu zeama de lamaie. Servim cartofii dulci, in crusta de mustar cu pesmet alaturi de salata acrisoara si ne-am asigurat una dintre mesele unei zile de post.

Sa va fie de folos!