Retete pentru mese in familieAzi,, colindand printre imagini de preparate mi-a atras privirea o salata de pui cu castraveti a lui Radu Paraschiv . Pui nu aveam . Doar o bucata frumoasa de ceafa afumata de casa care a fiert intr-o ciorbita . Am fiert cartofi noi si am incropit o gustoasa si coinsistenta cina rapida .

Cartofii noi se spala bine si se fierb intregi in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde . Dupa fierbere, cartofii se scurg de apa si se feliaza rondele . Ceafa de porc afumata si fiarta se taie cubulete si se prajeste in tigaia cu ulei incins. Cand bucatile de ceafa s-au rumenit bine si au devenit crocante se scot pe o farfurie alaturata . In acelasi ulei fierbinte se distribuie rondelele de cartofi. La fel si cartofii se rumenesc pe ambele parti . Ardeii se spala si se taie cubulete . Castravetii murati se taie rondele . Pe un platou mare de sticla se aseaza un prim strat de cartofi . Deasupra se pune carnea crocanta . Piparati . Pe margini asezati rondelele de castravete murat . La sfarsit pentru gust, cukloare si prospetime, presarati cubuletele de ardei rosu si verde . Pofta buna !!!!Nu a fost nevoie de alte mirodenii, gustul bun de afumatura de casa a tinut loc de orice condiment . Salata de cartofi noi cu afumatura trebuie servita calda -cel mult calduta . Foarte bine merge alaturi o bere buna . Doar nu servim bere zilnic,nu-i asa ? :D