Cine nu iubeste porumbul copt? Pentru mine, vara are miros de porumb copt si zambet de copil. Este ideal pentru o masa festiva sau pur si simplu pentru o gustare sanatoasa de dupa amiaza, pentru atunci cand simti nevoia sa rontai ceva.

Meniu copiiSe incinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze si se pun pe plita. Se rumenesc, intorcandu-i, cu un cleste, pe toate partile, treptat si verificandu-i sa nu se arda.

Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia porumbul, se trece prin jet de apa rece, scurt, apoi se sareaza si se infofoleste intr-un prosop de bucatarie curat, care sa-l abureasca si sa-l mentina moale, se mai poate acoperi cu inca un prosop, la nevoie.

Se servesc calzi. Portii: 4Timp de pregatire: 5 minTimp de gatire: 30 min Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/porumb-copt.html