,,Meniu copii Spinacini este o reteta din bucataria italiana. Mi-a placut mult ideea de piept de pui cu spanac, sub forma de snitele. Aceste snitele se pot praji si in ulei, dar am ales eu varianta mai sanatoasa si mai hipocalorica de coacere la cuptor.

Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier. Mixati si verdeturile cu robotul. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid. Se amesteca carnea de pui, verdeturile, spanacul cu sare, piper si doua linguri de pesmet. Intr-un bol bateti ouale spuma si sarati usor. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Cu mainile umezite formati din compozitia de carne cu spanac mici bile.

Turtiti bilele de carne intre palme pentru a avea forma aproximativa a unui snitel. Snitelele spinacini se dau prin oul batut si apoi prin pesmet. Am obtinut 10 spinacini peste care am pulverizat ulei de masline. Se coc snitelele la cuptor timp de aproximativ 10 minute pana incep sa se rumeneasca. Atentie nu le lasati prea mult sa nu fie prea uscate. Serviti spinacini insotite de garnitura preferata sau de salata de cruditati preferata. Pofta mare !!!Spinacini sunt bune cu garnitura, ca fel principal dar si ca gustare de pus la pachetel.