Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa.

Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca bine apoi se tavaleste carnea prin acest amestec. Se maseaza cu degetele pentru a acoperi toata suprafata carnii cu acest amestec. Se acopera vasul cu o folie alimentara si seda la rece pentru 2 ore (sau chiar peste noapte).

Dovlecelul se spala bine, se sterge apoi se taie in rondele. Marul se spala, se curata de coaja, se taie in 6-8 bucati, indepartandu-i-se casuta cu seminte. Usturoiul se curata si se taie feliute. La fel si ceapa, se curata si se taie felii mici.

Intr-un vas de yena se pun 2-3 lg ulei apoi se asaza un pat de dovlecei si mere. Se presara ceapa si usturoiul si putina sare. Se asaza crenguta de rozmarin. Carnea, scoasa dinainte de la rece, se asaza peste patul format, se pune crenguta de cimbru si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capacul vasului daca acesta are.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se verifica daca este bine patrunsa carnea. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute pentru a se rumeni usor carnea.

Intre timp se prepara garnitura preferata. Eu am optat pentru cartofi aurii la cuptor si un sos tzatziki alaturi si salata de rosii si castraveti, la alegere.

Pofta buna!Daca se tine carnea la rece peste noapte, aceasta se scoate de la rece cu cel putin 1-1,5 inainte de a se da la cuptor. Nu am adaugat nici un fel de lichid deoarece dovleceii si merele au lasat suficient.