Cartofii cu ciuperci si ceapa sunt deliciosi. Pentru aceasta mancare cu cartofi puteti folosi ciuperci proaspete sau din conserva.

Cartofii cu ciuperci si ceapa sunt deliciosi. Pentru aceasta mancare cu cartofi puteti folosi ciuperci proaspete sau din conserva.

Se ia o tava curata, se unge cu 2 linguri de ulei se da deoprte. Se curata cartofii se spala bine se taie felii potrivite se fierb in apa cu putina sare se fierb 15 minute la foc mic. Se scot in strecuratoare se dau deoparte sa se raceasca. Intre timp se curata cepele se spale se taie ceapa alba marunt si ceapa rosie se taie mai mare. Ardeiul rosu se curata se taie marunt, iar rosiile se spala si se taie felii. Cremvustii se spala si se taie marunt, dupa care cascavalul se da razatoarea mica. Ciupercile se scug de apa si se spala dupa care se pun la scurs. Se ia un ibric, se pune apa la fiert si se pune chimen, busuioc, cimbru, piper, usturoi praf si 4 linguri de bulion. Se fierbe 5 minute cu o foaie de dafin si cuburile de vita. Se pune ceapa in tava apoi cartofii. ciupercile si cascavalul si chiar la urma apoi rosii taiate felii. Reluam apoi inca un strat de cartofi, cremvusti, cascaval, rosii pana le terminam pe toate. Ultimul rand sa fie cartofi si cascaval. Punem marar deasupra si sosul de bulion in tava. Dam la cuptorul incins 30-35 de minute la foc mediu.

Cartofii cu ciuperci si ceapa se servesc calzi, cu muraturi si paine proaspata.