Cartofii cu malai sunt deliciosi. Pentru a prepara aceasta reteta cu cartofi aveti nevoie si de sare, ulei de masline si patrunjel.

Cartofii cu malai sunt deliciosi. Pentru a prepara aceasta reteta cu cartofi, acestia se curata de coaja se spala bine cu apa rece si se taie in felii mari si groase sau cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare, cam 20 de minute, astfel incat se fie fierti doar pe jumatate. Se lasa sa se raceasca putin.

Se iau cate unul, se umezesc cu ulei de masline dupa care se trec prin malaiul amestecat cu sare si patrunjel tocat.

Se pun pe rand in tava si se stropesc cu ulei de floarea soarelui. Se dau apoi in cuptorul incins aproximativ 40 de minute, la inceput la foc mare dupa care flacara se reduce. Cartofii cu malai sunt o garnitura frumoasa, comestibila si altceva decat clasicii cartofi la cuptor.

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.