Detalii Marinata (bait) cu Legume Crude
Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider) Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda. Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii. Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.
Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider) Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda. Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii. Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui. O mancare gustoasa din carne, de buna calitate, poate fi pregatita fara dificultate si de o gospodina incepatoare. Uneori insa, chiar si celor mai experimentate gospodine li se intampla `accidente culinare`, de exemplu friptura se dovedeste atoasa, cotletul prea uscat, puiul fara gust si aroma. Iar daca nu ne reusesc fripturile de sarbatori, atunci este de-a dreptul dezastruos. Pentru ca familia si oaspetii sa pomeneasca multa vreme gustul fripturii, ar trebui sa lasam bucata de carne sa se matureze, sa-i creem buchetul corespunzator. Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate. Carnea ar trbui sa stea intr-o marinata(bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider. Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
morcovi,
ulei,
zahar,
masline,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene