Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider) Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda. Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii. Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.

Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider) Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda. Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii. Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui. O mancare gustoasa din carne, de buna calitate, poate fi pregatita fara dificultate si de o gospodina incepatoare. Uneori insa, chiar si celor mai experimentate gospodine li se intampla `accidente culinare`, de exemplu friptura se dovedeste atoasa, cotletul prea uscat, puiul fara gust si aroma. Iar daca nu ne reusesc fripturile de sarbatori, atunci este de-a dreptul dezastruos. Pentru ca familia si oaspetii sa pomeneasca multa vreme gustul fripturii, ar trebui sa lasam bucata de carne sa se matureze, sa-i creem buchetul corespunzator. Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate. Carnea ar trbui sa stea intr-o marinata(bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider. Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.