Curatam ciupercile apoi le tocam marunt si le punem in cratita, la scazut, cu putina sare. Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana scade tot sucul lasat de ciuperci. Intre timp, curatam ceapa si o tocam deasemenea, marunt. O punem in tigaie cu uleiul, la foc mic si amestecam pana cand ceapa devine sticloasa. Amestecam ciupercile cu ceapa, potrivim de sare si piper, apoi adaugam o lingura de faina amestecata cu praf de copt si un ou batut. Cu aceasta compozitie vom umple pateurile. Aluatul frantuzesc, decongelat, il taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate cu latura de aprox. 10cm. In interiorul fiecarui patrat decupam un altul (imaginile va vor fi mai de folos decat explicatiile) dar cu doar doua colturi decupate . Pliati unul din colturi peste coltul opus si procedati la fel cu coltul ramas. Daca v-ati impotmolit dati fuga la imagini - ele vor elucida intregul mister! Umpleti locasul format cu ciuperci. Ungeti toata suprafata cu ou batut si puneti in tava, pe hartie de copt si dati la cuptor, aprox 10-12 minute.

Curatam ciupercile apoi le tocam marunt si le punem in cratita, la scazut, cu putina sare. Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana scade tot sucul lasat de ciuperci. Intre timp, curatam ceapa si o tocam deasemenea, marunt. O punem in tigaie cu uleiul, la foc mic si amestecam pana cand ceapa devine sticloasa. Amestecam ciupercile cu ceapa, potrivim de sare si piper, apoi adaugam o lingura de faina amestecata cu praf de copt si un ou batut. Cu aceasta compozitie vom umple pateurile. Aluatul frantuzesc, decongelat, il taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate cu latura de aprox. 10cm. In interiorul fiecarui patrat decupam un altul (imaginile va vor fi mai de folos decat explicatiile) dar cu doar doua colturi decupate . Pliati unul din colturi peste coltul opus si procedati la fel cu coltul ramas. Daca v-ati impotmolit dati fuga la imagini - ele vor elucida intregul mister! Umpleti locasul format cu ciuperci. Ungeti toata suprafata cu ou batut si puneti in tava, pe hartie de copt si dati la cuptor, aprox 10-12 minute. Praful de copt, are rolul de a ridica umplutura in timpul coacerii si asa sa permita aluatului frantuzesc sa se desfaca in foi, fara sa ramana necopt. Se pot servi calde sau reci sau se pot reincalzi in cuptorul cu microunde sau in cel clasic! Se pot umple cu carne-pregatita in acelasi mod, cu branza sarata amestecata cu smantana si marar, cu branza dulce si stafide, cu gem amestecat cu nuci macinate sau cu albusuri batute spuma cu zahar si nuci, iar lista poate continua dupa inspiratia fiecaruia! Pofta buna!