Pregatirea blatului: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul. Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie. Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri. Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase. Incorporati apoi faina si nuca macinata. Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi! Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Lasati sa se raceasca in tava. Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului! Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa. Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta. Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema. Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie. Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa. Decorati cu frisca batuta! Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi. Pofta buna!Pregatirea blatului: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul. Amestecati galbenusurile cu vanilia si coaja rasa de la o lamaie. Stingeti praful de copt in jumatate din sucul de jumatate de lamaie si adaugati-l in galbenusuri. Amestecati galbenusurile in albusuri - cu grija, sa nu se lase. Incorporati apoi faina si nuca macinata. Puneti aluatul intr-o tava rotunda (21 cm diametru) pe fundul careia ati pus hartie de copt. Peretii raman neunsi! Coaceti 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Lasati sa se raceasca in tava. Intre timp, amestecati dulceata cu lichiorul, acoperiti si dupa o jumatate de ora scurgeti visinele de siropul format. Nu aruncati siropul!!! Il vom folosi la insiroparea blatului! Pregatirea cremei: Amestecati untul cu margarina pana obtineti o consistenta spumoasa. Adaugati crema de ciocolata si pudra de cacao cernuta. Asamblarea tortului: Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala. Insiropati prima foaie cu 1/3 din sirop apoi intindeti 1/3 din crema. Puneti jumatate din visine deasupra si continuati la fel cu cea de-a doua foaie. Ultima foaie o insoropati cu restul de sirop si apoi imbracati tortul cu crema ramasa. Decorati cu frisca batuta! Dati la rece cateva ore - de preferat pana a doua zi. Pofta buna!