Detalii Negresa (II)
Ingrediente:
5 oua,
1 pachet de unt,
1 pachet de margarina (pachet la 250 gr),
3 pahare zahar,
3 pahare faina,
1/2 pahar de apa,
1 pahar nuca,
1 praf de copt,
5 linguri de cacao,
1 plic zahar vanilat,
1 plic zahar rom (sau esente de rom si vanilie),
coaja de la o portocala,
nuca de cocos
Punem intr-un vas zaharul, cacaua, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc. Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final. Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos! Pofta buna!Punem intr-un vas zaharul, cacaua, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc. Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final. Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos! Pofta buna!