Detalii Pui cu broccoli, dovleac si cartofi umpluti
Ingrediente:
6 pulpe de pui,
200 gr broccoli,
300 gr dovleac,
4 catei de usturoi,
1 kg de cartofi,
300 g bacon,
1 ardei gras,
250 g de ciuperci,
o cescuta de lapte,
o lingura de faina,
ulei,
sare,
piper,
cimbru,
zeama de la o lamaie
Pentru pui cu broccoli, dovleac si cartofi umpluti pulpele de pui se pun intr-un castron si se asezoneaza cu sare si piper. Se prepara o mixtura din zeama de lamaie.
Pentru pui cu broccoli, dovleac si cartofi umpluti pulpele de pui se pun intr-un castron si se asezoneaza cu sare si piper. Se prepara o mixtura din zeama de lamaie, cimbru si usturoi pisat, cu care se ung pulpele si se lasa la marinat, in frigider pentru o jumatate de ora. Se scot si se prajesc intr-o tigaie. Intre timp broccoli se desparte in buchetele mici, iar dovleacul se taie cubulete. Se adauga la pui, se stropesc cu restul marinadei, apoi se muta totul intr-un vas de cuptor. Se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Ne apucam de cartofi. Acestia se fierb in coaja si cand sunt gata se decojesc, se taie pe jumatate si cu o lingurita se scoate miezul din fiecare cartof. Pregatim si umplutura pentru cartofi, astfel: Se prajeste baconul, ciupercile, ardeiul gras tocat marunt, pentru cateva minute. Se adauga o lingura de faina si cescuta de lapte si se mai lasa doar un minut. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o tava la cuptor, pentru 5 minute. Cartofii umpluti se servesc cu pulpele de pui si legumele. Pofta buna!