Aceasta este cea mai economa varianta de salata a la Russe, este un aperitiv numai bun de pus pe masa in fiecare zi de post, Este o salata fara carne.

Aceasta este cea mai economa varianta de salata a la Russe, este un aperitiv numai bun de pus pe masa in fiecare zi de post, Este o salata fara carne, doar cu legume si maioneza de post. Se pun la fiert: telina, cartofii, morcovii si radacina de patrunjel. Dupa ce au fiert toate le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu maioneza facuta asa: se amesteca cele 2 linguri de faina cu un pic de apa rece pana se desface bine. Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza.

Salata a la Russe de post este buna, gustoasa si la consistenta e identica cu cea preparata cu ou.