Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o mancare pe baza de cartofi delicioasa de post, ce poate fi servita ca si gustare sau aperitiv.

Pentru aluat, amestecati faina cu sarea intr-un bol. Adaugati 4 linguri de ulei si framantati pana obtineti un aluat gros, ca pentru paine. Adaugati treptat 6 linguri de apa si framantati tmp de 10 minute, sau pana se face moale.

Ungeti aluatul cu ulei, acoperiti-l si puneti-l deoparte pentru 30 minute.

Pentru umplutura fierbeti, raciti si decojiti cartofii. Tocati cartofii marunt. Incazliti 4 linguri ulei intr-un wok (daca aveti) la foc mediu. Adaugati mazarea, ghimbirul, chili, coriandru, cartofii, sarea si restul condimentelor.

Amestecati si caliti pentru 3-4 minute.

Framantati din nou aluatul si impartiti-l in 10 bilute. Intindeti-l in foi rotunde cu un diametru de aproximativ 12-13 cm. Taiati foaia in jumatate, formati un con lipind marginile cu un pic de apa.

Umpleti conul cu 2 linguri si jumatate de amestec. Lipiti varfurile conului cu putina apa.

Incalziti uleiul la flacara medie (puteti folosi un wok). Cand uleiul s-a incins, scufundati in baia de ulei cateva samosa (cate incap) pana devin aurii si crocante.

Scurgeti uleiul si serviti-le calde.

Samosa cu cartofi este o delicioasa mancare cu cartofi de post, ce se serveste calda.