Detalii Bruschete cu branza de capra si capsuni
Busuiocul si branza de capra mai reduc din dulceata fructelor, facand acest preparat un aperitiv perfect pentru orice petrecere sau pentru un pranz de martie.
Apa calduta impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se dizolva tot zaharul, dupa care se lasa deoparte. Se adauga frunzele maruntite de busuioc si se lasa 15 minute.
Incalziti cuptorul. Puneti capsunile (daca sunt prea mari pot fi taiate in jumatate)intr-o tava de copt si turnati siropul de busuioc (fara frunze) deasupra.
Lasati la cuptor timp de o ora, pana se inmoaie capsunile, dupa care lasati sa se raceasca.
Feliile de paine se ung cu ulei de masline si se baga la cuptor pana se bronzeaza.
Cat sunt calde inca se ung cu branza de capra, iar cu o lingura se pun capsuni deasupra si sos de busuioc. Garniseste cu frunze proaspete de busuioc si serveste Capsunile si siropul de busuioc care va vor ramane (daca se va intampla, desigur) pot fi folosite in iaurt sau peste inghetata, vor rezista o saptamana la frigider. Ingredientele din aceasta reteta sunt pentru 12, pana la 16 portii.
Bruschetele cu branza de capra si capsuni sunt perfecte ca aperitiv pentru petreceri sau pentru un pranz sanatos!