Detalii Poale-n brau
Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina) -se separa galbenusurile -peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora -acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca -Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata -se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore. -Se freaca bine branza cu oualele -Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic. -Ungi un plaou cu unt -Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza -Ridici poalele aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora -Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de oraDrojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina) -se separa galbenusurile -peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora -acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca -Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata -se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore. -Se freaca bine branza cu oualele -Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic. -Ungi un plaou cu unt -Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza -Ridici poalele aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora -Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de ora