Se incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.

Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze. Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc. Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat,vegeta si zaharul. Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma. Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul. Dupa racire se aromeaza cu hrean ras si pasta de ardei rosu,omogenizandu-se. Se da la frigider 30 min,inainte de servire,ca sa se patrunda aromeleSe incalzeste iaurtul 5 min.intr-un vas,la foc foarte mic,amestecand in aceeasi directie,pana se subtiaza.

Nu lasati sa fiarba,ci doar sa se incalzeasca si sa se subtieze. Se iau 2-3 linguri de iaurt cu care se desface amidonul,apoi se toarna inapoi,in vasul de pe foc. Se adauga in acelasi timp usturoiul zdrobit,mararul tocat,vegeta si zaharul. Usturoiul poate fi sotat in foarte putin ulei,inainte,pentru a-si lasa mai bine aroma. Se lasa pe foc mic,amestecand continuu,pana ce se leaga sosul. Dupa racire se aromeaza cu hrean ras si pasta de ardei rosu,omogenizandu-se. Se da la frigider 30 min,inainte de servire,ca sa se patrunda aromele Sosul libanez, se preteaza langa peste,dar si cu legume inabusite. Aveti in poze o varianta.