Slanina se taie bucatele mai mici si se prajeste intr-un vas (tigaie), pana lasa putina grasime si devine transparenta. Se toarna peste ea ouale batute impreuna cu laptele, sarea si boiaua (dupa caz). Cine doreste, tot acum poate sa adauge si piperul macinat. Se lasa la foc incet, amestecand, pana cand ouale se coaguleaza usor. Se servesc calde, cu piper proaspat macinat presarat deasupra (eventual putina boia pentru culoare si cateva fire de patrunjel verde, tocate foarte marunt). Poate fi acompaniata de ceapa verde sau muraturile preferate.

Slanina se taie bucatele mai mici si se prajeste intr-un vas (tigaie), pana lasa putina grasime si devine transparenta. Se toarna peste ea ouale batute impreuna cu laptele, sarea si boiaua (dupa caz). Cine doreste, tot acum poate sa adauge si piperul macinat. Se lasa la foc incet, amestecand, pana cand ouale se coaguleaza usor. Se servesc calde, cu piper proaspat macinat presarat deasupra (eventual putina boia pentru culoare si cateva fire de patrunjel verde, tocate foarte marunt). Poate fi acompaniata de ceapa verde sau muraturile preferate. Servirea alaturi si de alte ingrediente (branza, mamaliga, etc) ramane la aprecierea si imaginatia fiecaruia.