Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales. A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min sau pana nautul este moale. Se scurge si se lasa la racit. Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta. Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat. Puneti-l intr-o oala, adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min, pana devine mai consistent, amestecand.

Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales. A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min sau pana nautul este moale. Se scurge si se lasa la racit. Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta. Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat. Puneti-l intr-o oala, adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min, pana devine mai consistent, amestecand. Serviti-o calda langa fripturi, chiftele, snitele, etc, fiind o garnitura gustoasa, hranitoare si sanatoasa. Eu am servit-o cu costita crocanta.