Detalii Lasagna cu varza si cartofi
Se face un aluat din faina, malai, uale batute si un praf de sare. Se intind foi subtiri si nu neaparat mari ci sub forma de servetele ca pt lasagna . Eu am pus in foile pe care le-am folosit deasupra citeva frunze de patrunjel proaspat din balcon. Am indoit foaia si am intins-o asa.. frunza a ramas in mijloc ca o hirtie cu model. ( ideea e de pe forumul italian ). Separat se fierb cartofii curatati de coaja si taiati felii subtiri cca 5-7 min cit sa intre furculita in ei dar sa nu fie fierbi de tot. Varza taiata marunt se innabuse cu ulei, sare si 2 polonice de apa fiarta ( eu am folosit apa de la cartofi ). La sfirsit am pus piper . La inceput se inabuse cu capacul pus, mai la urma se ridica capacul si se amesteca mai des .. ca sa se evapore apa si sa nus e lipeasca varza. Cirnatul curatat de pielita se caleste in tigaie cu 1 lingura de apa pina incepe sa se albeasca si apa se evapora . Se adauga la varza. Se pregateste tava unsa cu ulei. Pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa cu sare si putin ulei si linga un castron cu apa rece. Foile se pun pe paleta cu gaurele pt luat spuma si se introduc in apa clocotita ( care fierbe la foc mic ) si imediat se scoate si se introduce in castronul cu apa, se csoate cu grija cu mina ( nu frige) si se intinde direct in tava ( in mod noprmal ar tb lasate la scurs pe servetul de in .. dar foaia asta cu malai e mai delicata, se rupe ff usor). Se aseaza un start de foi apoi unul de cartofi, varza, cirnat si bucati de brinza .. si tot asa pina se termina cu un strat de foi ( la mine cele cu model ). Se pun bucatele de unt/ margarina din loc in loc si se acopera taca cu folei de aluminiu. Se da la cuptor pt 25-30 min acoperita si apoi pt alte 10 min fara folie ca sa se rumeneasca . Se mai lasa cca 15 min afara din cuptor cind sunt gata pina sa fie servite.
Se face un aluat din faina, malai, uale batute si un praf de sare. Se intind foi subtiri si nu neaparat mari ci sub forma de servetele ca pt lasagna . Eu am pus in foile pe care le-am folosit deasupra citeva frunze de patrunjel proaspat din balcon. Am indoit foaia si am intins-o asa.. frunza a ramas in mijloc ca o hirtie cu model. ( ideea e de pe forumul italian ). Separat se fierb cartofii curatati de coaja si taiati felii subtiri cca 5-7 min cit sa intre furculita in ei dar sa nu fie fierbi de tot. Varza taiata marunt se innabuse cu ulei, sare si 2 polonice de apa fiarta ( eu am folosit apa de la cartofi ). La sfirsit am pus piper . La inceput se inabuse cu capacul pus, mai la urma se ridica capacul si se amesteca mai des .. ca sa se evapore apa si sa nus e lipeasca varza. Cirnatul curatat de pielita se caleste in tigaie cu 1 lingura de apa pina incepe sa se albeasca si apa se evapora . Se adauga la varza. Se pregateste tava unsa cu ulei. Pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa cu sare si putin ulei si linga un castron cu apa rece. Foile se pun pe paleta cu gaurele pt luat spuma si se introduc in apa clocotita ( care fierbe la foc mic ) si imediat se scoate si se introduce in castronul cu apa, se csoate cu grija cu mina ( nu frige) si se intinde direct in tava ( in mod noprmal ar tb lasate la scurs pe servetul de in .. dar foaia asta cu malai e mai delicata, se rupe ff usor). Se aseaza un start de foi apoi unul de cartofi, varza, cirnat si bucati de brinza .. si tot asa pina se termina cu un strat de foi ( la mine cele cu model ). Se pun bucatele de unt/ margarina din loc in loc si se acopera taca cu folei de aluminiu. Se da la cuptor pt 25-30 min acoperita si apoi pt alte 10 min fara folie ca sa se rumeneasca . Se mai lasa cca 15 min afara din cuptor cind sunt gata pina sa fie servite. * pt fetele care vor sa faca foile cu masina.. a mea are maximul pt foaia subtire la nr 7, am mers numai pina la 6 dar e prea< mult .. tb sa ma opresc la 5 foaia e delicata si se rupe la oparit. Sau daca le faceti asa subtiri nu le opariti si lasati varza cu zeama ca sa aiba foaia de unde sa traga umezeala si sa se umfle la cuptor. ** in loc de brie cui ii place gustul mai picant, mai puternic merge f bine brinza gen Gouda . provola afumata sau picanta *** in loc de cirnat se pot pune bucati de sunculita, bacon, speck
Etichete:
oua,
varza,
cartofi,
unt,
faina,
ulei,
malai,
branza,
margarina,
retete vegetariene,
retete pentru copii