Cosuletele cu spanac este o reteta de aperitive deosebite ce poate fi pregatita si ca gustare. Sunt delicioase, aromate si foarte aratoase!Se decongeleaza aluatul pana ajunge la temperatura camerei. Se decongeleaza spanacul, apoi se pune la scurs intr-o sita deasa. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, apoi se calesc in 3 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam spanacul si se soteaza impreuna la foc mediu aproximativ 5 minute. Se rade cascavalul. Intr-un castron mai mare batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam smantana si spanacul calit. Se amesteca foarte bine si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga cascavalul ras si se amesteca pana la omogenizare. Se ung formele de briose cu unt. In fiecare forma se pune cate un patrat din aluat frantuzesc, astfel incat sa obtinem cosuletele. Umplem cosuletele cu compozitia de mai sus. Se da la cuptor aproximativ 15-20 de minute la foc moderat (cutorul incalzit in prealabil), pana cand aluatul frantuzesc se rumeneste pe margini.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.

Cosuletele cu spanac se servesc calde, ca aperitiv, imediat dupa preparare Se pot servi si reci. In cazul in care doriti sa le reincalziti, aveti grija sa nu se usuce aluatul.