Detalii Vita Bourguignon
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare (wok). Se adauga morcovul, ceapa si telina si se calesc 5-6 minute. Se adauga vinul, cimbrul, usturoiul. Se da in clocot si apoi se lasa la foc mic 15 minute. Se lasa la racit. Se pune carnea de vita intr-o cratita si se toarna peste ea marinata de vin. Se acopera si se lasa la frigider peste noapte. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se scoate carnea din marinata. Marinata se pune deoparte. Se incalzesc 25 g de unt si 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste kaizerul pana se maroneste. Se pune kaizerul prajit intr-o cratita si se prajesc si cepele mici dupa care se pun peste kaizer. In alta tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei. Se pune la prajit jumatate din cantitatea de carne de vita pana se maroneste. Se pune peste kaizer si cepe. La fel se procedeaza si cu a doua jumatate din cantitatea de carne de vita. In aceeasi tigaie se pune o cana din marinata si se amesteca cu faina/pesmetul. Se da in clocot si se toarna peste carnea de vita impreuna cu restul marinatei si legumele din ea, se da la cuptor pana se fragezeste carnea de vita (1-2 ore). Spre sfarsit calim in restul de unt ciupercile pana devin maronii si le punem peste restul compozitiei. Mai lasam putin la cuptor.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare (wok). Se adauga morcovul, ceapa si telina si se calesc 5-6 minute. Se adauga vinul, cimbrul, usturoiul. Se da in clocot si apoi se lasa la foc mic 15 minute. Se lasa la racit. Se pune carnea de vita intr-o cratita si se toarna peste ea marinata de vin. Se acopera si se lasa la frigider peste noapte. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se scoate carnea din marinata. Marinata se pune deoparte. Se incalzesc 25 g de unt si 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste kaizerul pana se maroneste. Se pune kaizerul prajit intr-o cratita si se prajesc si cepele mici dupa care se pun peste kaizer. In alta tigaie se incalzeste 1 lingura de ulei. Se pune la prajit jumatate din cantitatea de carne de vita pana se maroneste. Se pune peste kaizer si cepe. La fel se procedeaza si cu a doua jumatate din cantitatea de carne de vita. In aceeasi tigaie se pune o cana din marinata si se amesteca cu faina/pesmetul. Se da in clocot si se toarna peste carnea de vita impreuna cu restul marinatei si legumele din ea, se da la cuptor pana se fragezeste carnea de vita (1-2 ore). Spre sfarsit calim in restul de unt ciupercile pana devin maronii si le punem peste restul compozitiei. Mai lasam putin la cuptor. Se poate servi cu cartofi natur, paste, orez, broccoli.
Etichete:
ceapa,
carne,
usturoi,
morcovi,
unt,
faina,
ulei,
vita,
ciuperci,
vin,
masline