Detalii Rösti
Cartofii spalati, se fierb 20 min,in apa cu sare(nu trebuie sa fie moi !),se scurg,se curata si se lasa sa se raceasca,cel putin 2 ore. Se toaca ceapa si baconul se taie cubulete Se prajeste baconul intr-o tigaie,se adauga ceapa tocata si se continua sa se prajeasca, pana devine translucida. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se rad cartofii pe razatoarea mare si se amesteca cu compozitia de bacon. Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara praf. Se incinge intr-o tigaie de teflon,1 lingura de ulei. Se pune din compozitia de cartofi si se preseaza cu o spatula pentru a forma un soi de clatita (r sti),care se lasa sa se rumeneasca,la foc moderat(eu am lasat aproximativ 15 min.pe o parte) R sti rumenita pe o parte,se lasa sa alunece pe un capac drept si se pune din nou in tigaie,pe partea cealalta,adaugandu-se 1 lingura de ulei,daca este nevoie Se lasa sa se rumeneasca,tot la foc moderat. (Eu am folosit un tocator de melamina pentru a o intoarce) La fel se coace si a doua r sti De regula,se taie fiecare rosti in 8 felii(ca de tort). Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o alaturi de vitel cu sos de ciuperci.
Cartofii spalati, se fierb 20 min,in apa cu sare(nu trebuie sa fie moi !),se scurg,se curata si se lasa sa se raceasca,cel putin 2 ore. Se toaca ceapa si baconul se taie cubulete Se prajeste baconul intr-o tigaie,se adauga ceapa tocata si se continua sa se prajeasca, pana devine translucida. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se rad cartofii pe razatoarea mare si se amesteca cu compozitia de bacon. Se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara praf. Se incinge intr-o tigaie de teflon,1 lingura de ulei. Se pune din compozitia de cartofi si se preseaza cu o spatula pentru a forma un soi de clatita (r sti),care se lasa sa se rumeneasca,la foc moderat(eu am lasat aproximativ 15 min.pe o parte) R sti rumenita pe o parte,se lasa sa alunece pe un capac drept si se pune din nou in tigaie,pe partea cealalta,adaugandu-se 1 lingura de ulei,daca este nevoie Se lasa sa se rumeneasca,tot la foc moderat. (Eu am folosit un tocator de melamina pentru a o intoarce) La fel se coace si a doua r sti De regula,se taie fiecare rosti in 8 felii(ca de tort). Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o alaturi de vitel cu sos de ciuperci.