Detalii Rulada `Asteroid`
Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca taiata si lasam impreuna cu zaharul caramelizat pe foc inca 1 minut. Zaharul topit il rasturnam pe o tava unsa cu ulei si lasam sa se intareasca. Dupa ce a racit, il vom zdrobi in asa fel incat sa nu il maruntim prea tare (sa mai ramana si bucatele de caramel). Cele 3 galbenusuri de ou se amesteca cu 150 gr rama (unt) moale, 150 gr zahar praf pana devine omogena. Se adauga la aceasta compozitie si cele 2 linguri Rom si amestecam. Plicul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa stea circa 20 minute dupa care punem vasul la incalzit pe flacara (atentie!!! nu lasati sa fiarba, doar sa se incalzeasca usor) pana se dizolva gelatina. Lasam sa raceasca si gelatina si o adaugam la crema de ou. Frisca, 300 ml se mixeaza si inainte de a se intari adaugam si 3 linguri smantana si continuam mai departe sa mixam pana frisca se intareste. Amestecam frisca batuta cu crema de ou si adaugam jumate din caramelul zdrobit continuand sa amestecam pana totul se incorporeaza. Intr-o forma de cozonac asezam folie alimentara (puteti folosi si alte tipuri de forme), lasand pe margini un surplus, Asezam un rand de piscoturi, peste care punem o parte din crema, iar punem un rand de piscoturi, si tot asa pana teminam crema. Ultimul strat va fi de piscot. Acoperim totul cu surplusul de folie si dam forma la rece pentru cel putin 5-6 ore (eu l-am lasat la rece pentru 12 ore). Se scoate din forma pe o tava, farfurie si se orneaza cu frisca sau glazura de ciocolata. Restul de caramel se presara peste frisca (glazura). Pofta Buna!!!Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca taiata si lasam impreuna cu zaharul caramelizat pe foc inca 1 minut. Zaharul topit il rasturnam pe o tava unsa cu ulei si lasam sa se intareasca. Dupa ce a racit, il vom zdrobi in asa fel incat sa nu il maruntim prea tare (sa mai ramana si bucatele de caramel). Cele 3 galbenusuri de ou se amesteca cu 150 gr rama (unt) moale, 150 gr zahar praf pana devine omogena. Se adauga la aceasta compozitie si cele 2 linguri Rom si amestecam. Plicul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa stea circa 20 minute dupa care punem vasul la incalzit pe flacara (atentie!!! nu lasati sa fiarba, doar sa se incalzeasca usor) pana se dizolva gelatina. Lasam sa raceasca si gelatina si o adaugam la crema de ou. Frisca, 300 ml se mixeaza si inainte de a se intari adaugam si 3 linguri smantana si continuam mai departe sa mixam pana frisca se intareste. Amestecam frisca batuta cu crema de ou si adaugam jumate din caramelul zdrobit continuand sa amestecam pana totul se incorporeaza. Intr-o forma de cozonac asezam folie alimentara (puteti folosi si alte tipuri de forme), lasand pe margini un surplus, Asezam un rand de piscoturi, peste care punem o parte din crema, iar punem un rand de piscoturi, si tot asa pana teminam crema. Ultimul strat va fi de piscot. Acoperim totul cu surplusul de folie si dam forma la rece pentru cel putin 5-6 ore (eu l-am lasat la rece pentru 12 ore). Se scoate din forma pe o tava, farfurie si se orneaza cu frisca sau glazura de ciocolata. Restul de caramel se presara peste frisca (glazura). Pofta Buna!!!