Zaharul se pune la topit intr-o cratita, iar cand capata o culoare maro deschis adaugam apa si untul si tinem pe foc pana ce se dizolva tot zaharul. Peste acest sirop format adaugam merele curatate si taiate felii si le calim incet pana ce se inmoaie. Lasam acest amestec sa se racoreasca putin, iar intre timp pregatim compozitia de blat obisnuit. Turnam amestecul de mere si sirop intr-o tava, iar deasupra punem compozitia de blat. Introducem tava la cuptor la foc potrivit pana ce blatul se coace. Dupa ce s-a racit putin rasturnam tarta (atentie la cum o rasturnati fiindca siropul s-ar putea sa se imprastie) pe o tava si o portionam dupa preferinta.
Zaharul se pune la topit intr-o cratita, iar cand capata o culoare maro deschis adaugam apa si untul si tinem pe foc pana ce se dizolva tot zaharul. Peste acest sirop format adaugam merele curatate si taiate felii si le calim incet pana ce se inmoaie. Lasam acest amestec sa se racoreasca putin, iar intre timp pregatim compozitia de blat obisnuit. Turnam amestecul de mere si sirop intr-o tava, iar deasupra punem compozitia de blat. Introducem tava la cuptor la foc potrivit pana ce blatul se coace. Dupa ce s-a racit putin rasturnam tarta (atentie la cum o rasturnati fiindca siropul s-ar putea sa se imprastie) pe o tava si o portionam dupa preferinta. Se poate servi ca atare sau ornata cu aveline din crema de vanilie sau frisca batuta.