Detalii Aspic de Ciuperci
Ciupercile spalate, curatate, se taie felii subtiri. Se fierb impreuna cu ceapa intreaga, unt, sare, usturoi (optional) si apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte se strecoara si se inlatura ceapa si usturoiul (daca s-a folosit). Zeama se strecoara printr-o sita foarte deasa (sau tifon pus in mai multe straturi, peste o sita). Separat, dizolvam gelatina in putina zeama rece de pe ciuperci, o lasam sa stea 20 min., apoi o topim in restul de zeama, pe foc mic, pana se topeste complet (sau conform instructiunilor de pe plic), potrivim de sare. Ciupercile fierte se aseaza in strat uniform intr-o farfurie (bol, sau forme mici, reprezentand o portie-cum avem si cum ne place) Peste ciuperci punem zeama cu gelatina, care se strecoara din nou in momentul turnarii. Se da la rece pana se incheaga.
Ciupercile spalate, curatate, se taie felii subtiri. Se fierb impreuna cu ceapa intreaga, unt, sare, usturoi (optional) si apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte se strecoara si se inlatura ceapa si usturoiul (daca s-a folosit). Zeama se strecoara printr-o sita foarte deasa (sau tifon pus in mai multe straturi, peste o sita). Separat, dizolvam gelatina in putina zeama rece de pe ciuperci, o lasam sa stea 20 min., apoi o topim in restul de zeama, pe foc mic, pana se topeste complet (sau conform instructiunilor de pe plic), potrivim de sare. Ciupercile fierte se aseaza in strat uniform intr-o farfurie (bol, sau forme mici, reprezentand o portie-cum avem si cum ne place) Peste ciuperci punem zeama cu gelatina, care se strecoara din nou in momentul turnarii. Se da la rece pana se incheaga. Se serveste cu maioneza. Puteti orna aspicul dupa imaginatia si bunul plac al fiecaruia.