Aglio, olio e peperoncino altfel este o varianta de post a clasicei retete de paste cu usturoi si ulei.1. Se pun pastele la fiert cu sare si 1 lingura ulei de masline circa 8 minute. Intre timp... 2. Se spala si taie leurda, usturoiul proaspat si ardeiul iute supa preferinta 3. Intr-o tigaie se pune la sotat cu o lingura de ulei de masline si un pic de apa leurda, usturoiul frunze si ardeiul iute (aprox 3 minute), apoi se adauga rosiile si se mai lasa inca 3 minute. Se adauga sare, piper si curcuma dupa gust. 4. Se face un sos la rece din sos de rosii si harisa. Pana acum au fiert si pastele... 5. Se strecoara pastele si se clatesc cu apa rece. 6. Se pune peste ele sosul rece si se amesteca. 7. Se adauga si sosul cu leurda si rosii. 8. Se orneaza cu busuioc proaspat. Pofta Mare!Pastele aglio, olio e peperoncino se servesc calde, ornate cu busuioc.