Detalii Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)
Blatul: -Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte -Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute. -Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie. -Amestecati laptele batut cu colorantul. -In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina. -Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie - Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm) -Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros). - Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat. Crema: -Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra. -Bateti frisca -Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza -Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca. Ornati-l cu fulgi de cocos.
Blatul: -Amestecati faina, sarea si cacaoa si dati deoparte -Mixati untul intr-un vas mai mare timp de 1-2 minute, adaugati zaharul si mai mixati 2-3 minute. -Adaugati oulale, unul cate unul, amestecand bine. Adaugati esenta de vanilie. -Amestecati laptele batut cu colorantul. -In compozitia de unt adaugati treptat faina si laptele batut, altenandu-le. Incepeti si terminati cu faina. -Stingeti bicarbonatul cu otet si adaugati-l in compozitie - Turnati in 2 tavi de diametru 23 cm unse si tapetate cu hartie de copt (eu am folosit o singura tava de 28 cm) -Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min (incercati cu o scobitoare, eu a trebuit sa-l las vreo 35-40 min, probabil pt ca era si mai gros). - Dupa ce il scoateti din cuptor lasati-l sa se raceasca pe un gratar apoi impachetati-l in folie alimentara si bagati-l in congelator 1-2 h pt a fi mai usor de taiat. Crema: -Mixati crema de branza si mascarpone. Adaugati vanilia si zaharul pudra. -Bateti frisca -Cu o spatula lata adaugati treptat frisca in compozitia de branza -Daca crema nu este indeajuns de ferma lasati-o la frigider 1 h Taiati cele de blaturi in 2 (in cazul meu am taiat blatul in 3) si ansamblati-l (blat, crema, blat, crema). Pastrati crema si pt a-l imbraca. Ornati-l cu fulgi de cocos.