Palmierii cu rosii deshidratate, branza si rozmarin sunt un aperitiv rapid, deosebit si delicios. Combinatia de ingrediente il face un aperitiv potrivit pentru o ocazie festiva.

Palmierii sunt foarte usor de pregatit si sunt un aperitiv deosebit.

Lasati foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Puneti rosiile deshidratate intr-un blender pana se transforma intr-o pasta, apoi adaugati si acele de la o crenguta de rozmarin.

Dati branza pe razatoare si amestecati-o cu pasta de rosii, intre maini, ca si cum ati pregati un aluat de tarta sau biscuiti.

Intindenti umplutura pe toata suprafata aluatului de foietaj, dupa care incepeti sa rulati, de ambele capete, pe lungime. Ungeti cu oul batut, amestecat cu 1 lingura de lapte, cat sa legati cele doua capete.

Taiati felii de 2cm si asezati-le pe tava tapetata cu hartie de copt dupa care dati-le la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.

Daca la pateuri sau saleuri, aluatul de foietaj trebuie sa se umfle destul de mult, aici este exact pe dos.

Serviti palmierii cu rosii deshidratate si branza pe un platou ca aperitiv sau gustare. Sunt perfecti si de pus la pachet.