Se pune painea la inmuiat cu laptele rece, si se lasa daca e painea veche circa 2 ore la rece sa se inmoaie incet-incet ... Panea mea era proaspata si deci am lasat putin la inmuiat cu laptele ... Am adaugat speck-ul, carnea si bucatile de cremvurst . ol batut, brinza rasa si faina . Am facut bile de circa 4-5 cm diametru (dar reteta traditionala spune 8-10 cm diametru). Separat am pus apa la fiert, cind a inceput sa clocoteasca am micsorat focul (la minim) si am adaugat canederli la fiert. Din momentul in care s-au ridicat la suprafata se fierb 10-15 minute in functie de diametru ( eu numai 10 ca erau micute )... Se scot din apa cu paleta pt spuma ( cea cu gaurele ) ...

Se pune painea la inmuiat cu laptele rece, si se lasa daca e painea veche circa 2 ore la rece sa se inmoaie incet-incet ... Panea mea era proaspata si deci am lasat putin la inmuiat cu laptele ... Am adaugat speck-ul, carnea si bucatile de cremvurst . ol batut, brinza rasa si faina . Am facut bile de circa 4-5 cm diametru (dar reteta traditionala spune 8-10 cm diametru). Separat am pus apa la fiert, cind a inceput sa clocoteasca am micsorat focul (la minim) si am adaugat canederli la fiert. Din momentul in care s-au ridicat la suprafata se fierb 10-15 minute in functie de diametru ( eu numai 10 ca erau micute )... Se scot din apa cu paleta pt spuma ( cea cu gaurele ) ...

Eu le-am servit cu brodo ( supa limpede poate fii vegetala sau de carne ... ) de vita ... si cu brinza ( grana ) rasa deasupra. Se mai pot servi cu un sos de unt topit aromat cu o frunza de salvie ...