In fiecare zi obisnuiesc sa mananc o ciorba, iar preferata mea este ciorba de burta, de care o prepar in cantitati mai mari pentru a avea pentru 2-3 zile, fara sa ma mai chinui s-o prepar in fiecare zi.

In vacante cand mai merg cu sotul meu si dorim sa mancam la restaurant, cautam unde are aceasta ciorba, pentru ca e mult mai hranitoare si mai digerabila ca alte feluri de mancare, asta fiind doar parerea mea.

Sa fiu sincera, ciorba de burta o prepar in bucatarie, fara adaos de ceapa, telina sau radacinoase de genul, pentru ca dupa parere mea ii schimba considerabil gustul, insa nu e pe placul meu.

Nu mi se pare ca este o ciorba care are un grad mare de dificultate, de asemenea oricine o poate face. Mie, aceasta ciorba imi ia aproximativ o jumatate de ora, iar ca timp de gatire 2-3 ore, ceea ce mi se pare ok, deoarece dupa ce e gata, ma pot bucura de o mancare buna si gustoasa, alaturi de familia mea.

Ingredientele pentru aceasta ciorba de burta sunt urmatoarele:
- cam 3-4 kg de burta de vita
- 1 os de vita (600-800 g, insa nu trebuie sa contina carne)
- 1 lingura rasa de boabe de piper
- 4 foi de dafin
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei
- 1 capatana de usturoi
- 8 galbenusuri
- 500 g de smantana
- otet, sare, piper

In concluzie, aceasta ciorba de burta este foarte buna, daca o preparati asa cum trebuie si daca folositi cantitatile necesare, iar in acelasi timp, pentru mine nu mi se pare asa greu de facut, de aceea dupa cateva preparari a acestei ciorbe de burta, cu siguranta urmatoarele o sa fie gustoase, asa cum va imaginati.

Voi ce parere aveti de aceasta ciorba?