Conopida, curatata si lasata 10 min. in apa rece, se desface in buchetele. Se pune apoi la fiert, in apa sarata clocotita, 10-15 min sau pana se inmoaie. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si la racit. Intre timp se prepara maioneza din oua, ulei (eu folosesc metoda rapida-pun intr-un vas mai inalt ouale, peste ele torn tot uleiul, scufund piciorul mixerului, cel cu elice metalica, pornesc aparatul la viteza maxima, ridicand de 2-3 ori piciorul spre suprafata. In cateva secunde am maioneza legata. ) Tot cu piciorul cu elice paserez conopida racita, apoi o amestec cu maioneza si usturoiul si potrivesc de sare si piper. Se lasa. la frigider, minim 30 min, inainte de a fi consumata. POFTA BUNA!Conopida, curatata si lasata 10 min. in apa rece, se desface in buchetele. Se pune apoi la fiert, in apa sarata clocotita, 10-15 min sau pana se inmoaie. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si la racit. Intre timp se prepara maioneza din oua, ulei (eu folosesc metoda rapida-pun intr-un vas mai inalt ouale, peste ele torn tot uleiul, scufund piciorul mixerului, cel cu elice metalica, pornesc aparatul la viteza maxima, ridicand de 2-3 ori piciorul spre suprafata. In cateva secunde am maioneza legata. ) Tot cu piciorul cu elice paserez conopida racita, apoi o amestec cu maioneza si usturoiul si potrivesc de sare si piper. Se lasa. la frigider, minim 30 min, inainte de a fi consumata. POFTA BUNA! Poate fi servita cu felii de paine prajita si felii de rosii, langa o cesca de ceai cald. Se poate pastra de la o zi la alta, in frigider, intr-un vas acoperit. Puteti folosi si conopida de la congelator, dezghetata si bine scursa.