Rosiile conservate cu usturoi si busuioc sunt nelipsite din camara mea. Este cunoscut faptul ca usturoiul si busuiocul sunt prietenii rosiilor, dar mai ales a rosiilor de sezon care au un parfum unic.

Rosiile cu usturoi si busuioc pot fi folosite la o multime de mancaruri, pot fi pasate si folosite la paste, mai ales iarna, cand ducem dorul rosiilor proaspete. Bineinteles, in vremurile in care traim chiar si iarna gasim rosii in magazine, dar daca le veti mirosi pe cele de acum, din sezon, mai ales daca sunt din gradina, crescute natural, si va veti intipari bine acest parfum (n-aveti cum sa-l uitati odata ce va intalniti cu el), si le veti mirosi pe cele din iarna va veti da seama ca n-au nicio legatura. Asa ca va invit sa incercati reteta.

Alegeti rosii care sa fie ferme, fara lovituri sau pete. Daca sunt mai mari taiati-le in 4, daca sunt mai mici crestati-le in forma crucii la capat. Taiati 2 catei de usturoi felii pentru fiecare borcan si spalati 5 frunze de busuioc proaspat/borcan. Puteti pune si mai mult daca va place aroma intensa, rau nu face :).

Inchideti borcanele si asezati-le intr-o oala, fara sa se atinga intre ele. Apoi turnati apa in oala pana aproape sus. Dati la foc mic spre mediu pentru 30-45 de minute. Veti observa ca incepe sa se formeze lichid si ca rosiile isi schimba putin textura - ca la compotul de fructe. Apa nu trebuie sa clocoteasca cu bulbuci mari.

Opriti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa, apoi transferati-le in camara, sunt un deliciu!Daca le-ati incercat si v-au placut mi-ar face placere sa stiu.

Pastrati rosiile conservate cu usturoi si busuioc proaspat in camara, ferite de razele de soarelui si surse de caldura.