Crema de branza: Amestecati omogen branza dulce, branza topita si jumatate din cascavalul dat pe razatoarea marunta. Potriviti de sare si dati la frigider 2-3 ore. Pentru soricei: Faceti bilute din crema de branza cam de 2cm in diametru. Tavaliti-le prin cascaval ras pe razatoarea mica si apoi puneti-le urechiuse din felii de ridichie sau de castravete. Apoi din masline, taiati fasii subtirele, pe care le infigeti in locul unde trebuie sa fie ochisorii si boticul. Pentru rulouri: Taiati castravetii fasii subtiri, pe lungime. Ungeti fiecare fasie cu crema de branza apoi, rulati-le si legati cu frunze de ceapa verde. Pentru covrigei: Lipiti cate trei covrigei cu crema de branza.

Crema de branza: Amestecati omogen branza dulce, branza topita si jumatate din cascavalul dat pe razatoarea marunta. Potriviti de sare si dati la frigider 2-3 ore. Pentru soricei: Faceti bilute din crema de branza cam de 2cm in diametru. Tavaliti-le prin cascaval ras pe razatoarea mica si apoi puneti-le urechiuse din felii de ridichie sau de castravete. Apoi din masline, taiati fasii subtirele, pe care le infigeti in locul unde trebuie sa fie ochisorii si boticul. Pentru rulouri: Taiati castravetii fasii subtiri, pe lungime. Ungeti fiecare fasie cu crema de branza apoi, rulati-le si legati cu frunze de ceapa verde. Pentru covrigei: Lipiti cate trei covrigei cu crema de branza. Ceapa cu care legati rulourile din castravete trebuie sa fie cumparata cu o zi inainte, deparece frunza trebuie sa fie putin mai moale. Daca frunza este crocanta (foarte proaspata) se va rupe cand faceti nodul. Daca va plac covrigeii mai crocanti atunci umpleti-i chiar inainte de servit. Daca ii vreti mai moi, atunci ii umpleti cu cateva ore inainte. Este de preferat sa faceti crema de branza de cu seara si sa pregatiti platoul chiar in ziua in care il serviti. Legumele fiind taiate, se oxideaza si isi pierd din aspect si din calitatile organoleptice. Pofta buna!