Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul. Amestecati (omogen) galbenusurile cu coaja de lamaie si uleiul. Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, cu grija sa nu cada albusurile. Impartiti in mod egal compozitia in doua castroane. Intr-unul puneti faina cernuta cu praful de copt. In celalalt puneti faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Turnati fiecare aluat in tava imbracata cu hartie de copt si dati la cuptor, aprox 30 de minute la foc potrivit. Lasati cele doua blaturi sa se raceasca bine. Intre timp pregatiti crema: smantana- pe care ati lasat-o la scurs peste noapte, intr-o strecuratoare imbracata cu tifon dublu - o bateti 3 minute cu mixerul, la viteza mica initial, apoi mare. Adaugati zaharul pudra cernut si dupa ce s-a incorporat, adaugati pudra de cacao, cernuta deasemeni. Asamblarea prajiturii: Imbracati tavile (curate) in care ati copt checurile, cu folie alimentara. Taiati fiecare blat in trei, pe orizontala. Fiecare astfel de felie, taiati-o in trei pe lungime si obtineti din fiecare culoare cate 9 fasii. Puneti pe fundul fiecarei tavi, cate o fasie alba alternanad cu una neagra. Lipiti-le cu crema. Stropiti cu lichior si intindeti un strat ce crema. Continuati sa puneti al doilea strat de blat dar unde ai pus fasie alba, puneti o fasie neagra si invers. Lipiti cu crema, stropiti cu lichior si puneti iara crema pe toata suprafata. Adaugati si ultimul strat de blat. Nu uitati sa alternati culorile! Strangeti folia alimentara, presati usor si dati la frigider cateva ore (chiar si la congelator - daca va grabiti). Cand s-a racit bine, rasturnati pe un platou, indepartati folia alimentara si imbracati cu ciocolata pe care ati topit-o pe baie de aburi (si in care ati adaugat pentru cea neagra 2 linguri apa si una de ulei iar pentru cea alba, o lingura apa si o lingurita de ulei).

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile (spuma tare) cu zaharul. Amestecati (omogen) galbenusurile cu coaja de lamaie si uleiul. Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, cu grija sa nu cada albusurile. Impartiti in mod egal compozitia in doua castroane. Intr-unul puneti faina cernuta cu praful de copt. In celalalt puneti faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Turnati fiecare aluat in tava imbracata cu hartie de copt si dati la cuptor, aprox 30 de minute la foc potrivit. Lasati cele doua blaturi sa se raceasca bine. Intre timp pregatiti crema: smantana- pe care ati lasat-o la scurs peste noapte, intr-o strecuratoare imbracata cu tifon dublu - o bateti 3 minute cu mixerul, la viteza mica initial, apoi mare. Adaugati zaharul pudra cernut si dupa ce s-a incorporat, adaugati pudra de cacao, cernuta deasemeni. Asamblarea prajiturii: Imbracati tavile (curate) in care ati copt checurile, cu folie alimentara. Taiati fiecare blat in trei, pe orizontala. Fiecare astfel de felie, taiati-o in trei pe lungime si obtineti din fiecare culoare cate 9 fasii. Puneti pe fundul fiecarei tavi, cate o fasie alba alternanad cu una neagra. Lipiti-le cu crema. Stropiti cu lichior si intindeti un strat ce crema. Continuati sa puneti al doilea strat de blat dar unde ai pus fasie alba, puneti o fasie neagra si invers. Lipiti cu crema, stropiti cu lichior si puneti iara crema pe toata suprafata. Adaugati si ultimul strat de blat. Nu uitati sa alternati culorile! Strangeti folia alimentara, presati usor si dati la frigider cateva ore (chiar si la congelator - daca va grabiti). Cand s-a racit bine, rasturnati pe un platou, indepartati folia alimentara si imbracati cu ciocolata pe care ati topit-o pe baie de aburi (si in care ati adaugat pentru cea neagra 2 linguri apa si una de ulei iar pentru cea alba, o lingura apa si o lingurita de ulei).

Folositi-va de ciocolata alba ca sa faceti un decor deasupra prajiturii. Serviti-o taiata felii de aprox 1 cm grosime. Se poate transporta invelita in folie alimenatra si pusa in tava in care ati copt checul. Pofta buna!