Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un pranz consistent.

Pentru inceput pregateste aluatul, e foarte usor! Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam jumatate de ora, pana pregatesti umplutura.

Toaca ceapa si usturoiul marunt, ardeiul gras cubulete si pieptul de pui cuburi mici sau da-l prin masina de tocat carne. Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins, apoi adauga ceapa si usturoiul si lasa-le la inmuiat. Pune carnea si amesteca pana se evapora apa lasata si puiul este gatit. Adauga ardeiul rosu si mai lasa sa se inabuseasca putin. Pune sucul de rosii, apoi alunele si la final crema de branza si amesteca bine. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano apoi lasa compozitia sa se raceasca. Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu un sucitor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Taie-l apoi in patrate de 10 cm.

Pune o lingura de umplutura in fiecare patrat si pliaza aluatul deasupra, obtinand un triunghi. Preseaza bine marginile cu o furculita si muta placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu oul batut si presara deasupra semintele de susan. Coace placintelele la 180 de grade cam 30-40 de minute, pana se rumenesc deasupra. Sunt delicioase atat reci, cat si calde!