Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea mare. Se sareaza si se storc. Adaugam la dovleceii razuiti si storsi usturoiul pisat (se pune usturoi dupa gustul fiecaruia mai mult sau mai putin), sare, delikat si piper dupa gust. Adaugam atata faina pana compozitia devine omogena si nu se desface. Formam chiftelute si le prajim in ulei incins. Se scot pe servetel pentru a se scurge grasimea.

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea mare. Se sareaza si se storc. Adaugam la dovleceii razuiti si storsi usturoiul pisat (se pune usturoi dupa gustul fiecaruia mai mult sau mai putin), sare, delikat si piper dupa gust. Adaugam atata faina pana compozitia devine omogena si nu se desface. Formam chiftelute si le prajim in ulei incins. Se scot pe servetel pentru a se scurge grasimea. Se servesc cu sos de rosii, pasta de hrean, mustar.