ALUAT: Amestecati toate ingredientele mentionate. Framantati aluatul pana la omogenizarea completa, adunati-l sub forma de bila, puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute. UMPLUTURA: Intre timp, puneti la fiert pipotele in apa cu sare, scurgeti-le, lasati-le la racit si taiati-le cubulete. Opariti spanacul, curatat si bine spalat, in apa fierbinte cu sare, scurgeti-l si tocati-l. Daca este congelat, dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit. Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda (diametrul de 26-28 cm. ), tapetata cu hartie de copt, avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii. Amestecati spanacul tocat cu ouale crude, batute ca pentru omleta, pipotele, ceapa verde si semintele de floarea-soarelui. Daca amestecul este putin apos, adaugati gris. Potriviti de sare si piper si puneti 1/2 din compozitia obtinuta peste aluatul din tava. Asezati jumatatile de oua, astfel incat sa fie repartizate in toata placinta, acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau pana ce aluatul se rumeneste frumos. Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti. Se serveste calduta sau rece, cu salate de sezon. Pofta buna!ALUAT: Amestecati toate ingredientele mentionate. Framantati aluatul pana la omogenizarea completa, adunati-l sub forma de bila, puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute. UMPLUTURA: Intre timp, puneti la fiert pipotele in apa cu sare, scurgeti-le, lasati-le la racit si taiati-le cubulete. Opariti spanacul, curatat si bine spalat, in apa fierbinte cu sare, scurgeti-l si tocati-l. Daca este congelat, dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit. Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda (diametrul de 26-28 cm. ), tapetata cu hartie de copt, avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii. Amestecati spanacul tocat cu ouale crude, batute ca pentru omleta, pipotele, ceapa verde si semintele de floarea-soarelui. Daca amestecul este putin apos, adaugati gris. Potriviti de sare si piper si puneti 1/2 din compozitia obtinuta peste aluatul din tava. Asezati jumatatile de oua, astfel incat sa fie repartizate in toata placinta, acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau pana ce aluatul se rumeneste frumos. Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti. Se serveste calduta sau rece, cu salate de sezon. Pofta buna!