Detalii Pasca cu Branza (in Trei Straturi)
Ingrediente:
Primul strat : 1/2 kg branza dulce de vaci (grasa),
3 oua,
1 lingura de faina,
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar,
100 gr stafide,
o fiola esenta de rom,
140 gr zahar tos,
Stratul al doilea: 400 gr smantana fermentata (grasime min 28%),
3 galbenusuri,
100 gr zahar tos,
1 lingura faina,
2 linguri gris,
1 lingura pudra de cacao,
2 plicuri zahar vanilat,
Stratul al treilea: 3 albusuri - ramase de stratul anterior,
100 gr zahar tos,
3 linguri nuca de cocos macinata,
3 linguri nuca macinata
Se scurge bine branza. Eu o pun de cu seara la scurs, intr-o strecuratoare cu tifon dublu, strecuratoarea sa stea suspendata deasupra castronului ca sa aiba unde sa se scurga zerul - si toate acestea la frigider, pana a doua zi. Treceti branza astfel scursa printr-o sita, ajutandu-va de o lingura de lemn - asta ca sa obtinem o structura cremoasa. Amestecati ouale cu zaharul, faina si bicarbonatul stins, apoi adaugati stafidele - pe care in prealabil le-ati ales, spalat si stropit cu esenta de rom. Turnati primul strat intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Tratati smantana precum branza de la stratul anterior. Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin o crema. Cerneti faina impreuna cu grisul, praful de copt si pudra de cacao. Amestecati cu crema de galbenusuri apoi adaugati smantana bine scursa. Turnati cel de-al doilea strat si puneti la copt in cuptorul preincalzit, la foc moderat spre mic si coaceti 45 de minute. Cat timp sta tava la cuptor, pregatiti al treilea strat: Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. In bezeaua obtinuta amestecati cu ajutorul lingurii, nuca si nuca de cocos. Turnati stratul al treilea si continuati coacerea inca 15 de minute. Lasati pasca sa se raceasca in tava in care ati copt-o apoi asezati-o pe un platou rotund.
Se scurge bine branza. Eu o pun de cu seara la scurs, intr-o strecuratoare cu tifon dublu, strecuratoarea sa stea suspendata deasupra castronului ca sa aiba unde sa se scurga zerul - si toate acestea la frigider, pana a doua zi. Treceti branza astfel scursa printr-o sita, ajutandu-va de o lingura de lemn - asta ca sa obtinem o structura cremoasa. Amestecati ouale cu zaharul, faina si bicarbonatul stins, apoi adaugati stafidele - pe care in prealabil le-ati ales, spalat si stropit cu esenta de rom. Turnati primul strat intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Tratati smantana precum branza de la stratul anterior. Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin o crema. Cerneti faina impreuna cu grisul, praful de copt si pudra de cacao. Amestecati cu crema de galbenusuri apoi adaugati smantana bine scursa. Turnati cel de-al doilea strat si puneti la copt in cuptorul preincalzit, la foc moderat spre mic si coaceti 45 de minute. Cat timp sta tava la cuptor, pregatiti al treilea strat: Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. In bezeaua obtinuta amestecati cu ajutorul lingurii, nuca si nuca de cocos. Turnati stratul al treilea si continuati coacerea inca 15 de minute. Lasati pasca sa se raceasca in tava in care ati copt-o apoi asezati-o pe un platou rotund. Tava pentru copt trebuie sa aiba diametrul de 24 de cm si inaltimea de 10 cm. Este de preferat sa aiba fundul detasabil. Se serveste rece. Spor la lucru si pofta buna!