Se toaca ceapa impreuna cu usturoiul, sau se bat cu blenderul pentru a se obtine o compozitie cat mai cremoasa. Se pun la calit in ulei incins in prealabil pana prind o culoare usor maronie.

Se adauga ficatul si pipotelele spalate si tocate in masina de tocat. Se prajesct toate ingredentele la flacara nare, se adauga si paharul cu vin si se lasa pe foc pana ce vinul este aproape evaporat.

Se adauga hamsiile si caperele tocate si se mai lasa pe foc amestecandu-se pana se obtine o crema omogena.

Dupa ce l-ati luat de pe foc se mai toaca odata cu blenderul pentru omogenizare, pana se creaza o pasta ca aceea pentru pateu. Painea se feliaza in portiuni cat mai micute, se adauga pasta obtinuta peste dupa care se pun in jur de 4 5 minute in cuptorul incins in prealabil sau 3 minute in cuptorul cu microunde. Se scot din cuptor si se servesc ornate cu putin patrunjel. Aceasta este o reteta invatata in Toscana si face parte din categoria Antipasti italiani. Pofta Buna!