Varza sau verzele se curata de frunzele urate,se spala si se toaca subtire la taiteii.

Daca nu aveti restrictie la sare,puteti presara sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa elimine zeama,apoi stoarceti usor intre palme sa eliminati surplusul de zeama.

Carnea o puteti fierbe inabusit sau praji putin.

Se pune varzica intr-o cratita cu un pic de apa fiarta,zeama de carne daca ati fiert carnea si putin ulei ceapa tocata marunt sau pestisori,morcovul tocat marunt,ardeiul gras,piperul,frunzele de dafin,se amestec bine si lasati sa fiarba putin.

Cand s-au inmuiat se adauga carnea,rosiile tocate marunt(suc de rosii sau pasta de tomate),mararul, borsul dupa gust,sare,condimente si se mai lasa cateva minute pe foc sa fiarba.

Apoi,rasturnati totul intr-un vas care se introduce la cuptor pentru ca varza sa se rumeneasca frumos.