Detalii Tocanita cu Carne de Porc si Galuste Cehesti
Ingrediente:
Pentru tocanita: -1,
5 kg carne de porc,
-100 g unt,
-3 cepe mari,
-1 lingurita boia (dulce sau iute,
dupa gust),
-2-3 ardei verzi (sau diferiti colorati),
-2-3 rosii,
-3-5 catei de usturoi,
-1-2 foi de dafin -1 ardei iute,
-sare,
-piper,
Pentru galuste : -375 g faina de buna calitate,
-1 lingurita bicarbonat,
-1/2 lingurita zahar,
-3 oua,
batute ca pentru omleta,
-200-250 ml lapte,
-150 g cuburi neprajite de paine,
-sare
Tocanita cu carne de porc: Caliti ceapa tocata in untul incins pana se aureste, adaugati boiaua si usturoiul tocat si omogenizati. Puneti carnea taiata cuburi si lasati sa se inabuse, pana se evapora apa, amestecand. Adaugati dafinul, ardeii, si rosiile, taiate. Completati cu apa cat sa acopere totul si lasati la foc mediu spre mic pana s-a fiert carnea. (Eu am lasat carnea in felii, am prajit-o intai in unt, am scos-o si am pus-o deoparte, pana s-a facut ardeiul, apoi am repus-o in cratita). Galuste tiroleze: Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul. Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte. Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare. Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici. Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati. Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata. Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca. Introduce-ti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min., intorcand paineaa sa se coaca uniform. Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca. Veti fi surprinse de ce ati obtinut.
Tocanita cu carne de porc: Caliti ceapa tocata in untul incins pana se aureste, adaugati boiaua si usturoiul tocat si omogenizati. Puneti carnea taiata cuburi si lasati sa se inabuse, pana se evapora apa, amestecand. Adaugati dafinul, ardeii, si rosiile, taiate. Completati cu apa cat sa acopere totul si lasati la foc mediu spre mic pana s-a fiert carnea. (Eu am lasat carnea in felii, am prajit-o intai in unt, am scos-o si am pus-o deoparte, pana s-a facut ardeiul, apoi am repus-o in cratita). Galuste tiroleze: Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul. Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte. Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare. Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici. Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati. Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata. Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca. Introduce-ti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min., intorcand paineaa sa se coaca uniform. Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca. Veti fi surprinse de ce ati obtinut. Se serveste calda, cu galuste cehesti, taiate in felii, ardei iute si muraturi. POFTA BUNA!
Etichete:
oua,
ceapa,
carne,
usturoi,
rosii,
lapte,
unt,
ardei,
faina,
porc,
zahar,
tocanita