Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit de grasa este carnea).

Dupa ce sa prajit o scoatem in alt vas si o lasam sa se odihneasca pina facem sosul.

Rumenim putin in acela-si ceaun ceapa taiata cubulete,dupa adaugam usturoiul pisat pentru un minut, apoi adaugam ghimbirul proaspat,ras marunt direct in ceaun,apoi vinul,mierea,sos de soia( se foloseste in loc de sre),curry,scortisoara si cili .

Punem carnea inapoi in ceaun cu sucul care sa scurs din ea cit a stat de o parte,turnam peste ea apa fiarta cit so cuprinda, acoperim cu capac si fierbem 1.30 ore la foc mic.

Dupa ce a fiert 1.20 ore adaugam si linte rosii pentru 10 minute(lentilele se adauga ca sa absoarba lichidul in surplus).

Sare putem adauga doar la sfirsit dupa ce a fiert mielul ca sa nu sa se intareasca carnea.

Pofta buna...eu n-am ramas dezamagita de aceasta reteta si cu siguranta o voi mai face.