Detalii BULZ
Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.
Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.
Mie imi place mamaliga mai tare,asa ca o las sa fiarba mai mult.
Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita inseamna ca este gata.
Mamaliga gata preparata se poate rasturna pe un fund din lemn sau pe un platou si se taie bucati.
La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu acesta, obtinand astfel o forma rotunda.
Fiecare bucata de mamaliga se umple cu branza, unt, se da forma unei mingiute rotunde si se aseaza intr-o tava.
Deasupra se pune putin unt si se introduce tava la cuptor,grill sau jar pentru gratinare.
Se poate servi ca atare sau cu ochiuri romanesti.