Striviti bine coacazele rosii, bine spalate si scurse, amestecati cu apa si strecurati zeama prin tifon dublu. Puneti pe foc mic, zeama obtinuta si zaharul, amestecand mereu pana se topeste tot zaharul. Dati apoi focul iute circa 20 min. Luati spuma care se formeaza, iar la sfarsit adaugati zeama de lamaie. Cand siropul este suficient de legat, lasati sa se racoreasca putin si puneti cald in sticle sterilizate, inchideti ermetic si raciti lent intre paturi.

Striviti bine coacazele rosii, bine spalate si scurse, amestecati cu apa si strecurati zeama prin tifon dublu. Puneti pe foc mic, zeama obtinuta si zaharul, amestecand mereu pana se topeste tot zaharul. Dati apoi focul iute circa 20 min. Luati spuma care se formeaza, iar la sfarsit adaugati zeama de lamaie. Cand siropul este suficient de legat, lasati sa se racoreasca putin si puneti cald in sticle sterilizate, inchideti ermetic si raciti lent intre paturi.