Alegeti vinete lungi si subtiri, negre si lucioase, usor moi la apasare, inspre partea de la codita. Spalati-le, scurgeti-le si taiati-le felii de 1 cm grosime. Puneti-le intr-un vas, presarate cu sare. Intoarceti-le si amestecati-le cu grija sa nu se rupa, astfel incat, sarea sa ajunga pe toate fetele. Lasati-le sa stea 30-50 min ca sa-si lase zeama amara. Spalati-le apoi bine, sub jet de apa rece si scurgeti-le. Puneti 3 l apa, pe foc, intr-o oala de 6-8 l si cand incepe sa clocoteasca, puneti toate vinetele si lasati sa fiarba, acoperit, nu mai mult de 2-3 min, din momentul in care apa incepe sa clocotesca din nou. Ele trebuie sa se inmoaie pe jumatate. Scurgeti-le foarte bine, intr-o strecuratoare si lasati-le la racit. Puneti-le in pungi pentru congelator, alternate cu felii de rosii crude si verdeata tocata marunt. Aplatizati, eliminati cat mai mult aer din pungi (daca aveti aparat, atunci vidati) si etichetati. Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Se pregatesc ca si vara, cu sau fara carne, dupa ce s-au dezghetat.

Alegeti vinete lungi si subtiri, negre si lucioase, usor moi la apasare, inspre partea de la codita. Spalati-le, scurgeti-le si taiati-le felii de 1 cm grosime. Puneti-le intr-un vas, presarate cu sare. Intoarceti-le si amestecati-le cu grija sa nu se rupa, astfel incat, sarea sa ajunga pe toate fetele. Lasati-le sa stea 30-50 min ca sa-si lase zeama amara. Spalati-le apoi bine, sub jet de apa rece si scurgeti-le. Puneti 3 l apa, pe foc, intr-o oala de 6-8 l si cand incepe sa clocoteasca, puneti toate vinetele si lasati sa fiarba, acoperit, nu mai mult de 2-3 min, din momentul in care apa incepe sa clocotesca din nou. Ele trebuie sa se inmoaie pe jumatate. Scurgeti-le foarte bine, intr-o strecuratoare si lasati-le la racit. Puneti-le in pungi pentru congelator, alternate cu felii de rosii crude si verdeata tocata marunt. Aplatizati, eliminati cat mai mult aer din pungi (daca aveti aparat, atunci vidati) si etichetati. Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni. Se pregatesc ca si vara, cu sau fara carne, dupa ce s-au dezghetat.