Pregatim aluatul din faina,margarina,100g zahar si apa. Framantam bine si il punem la rece 30min.acoperit cu o folie. Ungem o tava de tarta cu ulei, intindem o foaie, o asezam in tava, intindem gemul, presaram pesmetul si asezam caisele cu deschizatura in jos. Presaram deasupra zaharul ramas. Dam tava la cuptor,( incalzit in prealabil) timp 10min la foc mare, apoi micsoram focul si lasam inca 30-35min. Dupa ce s-a racit o scoatem din tava si presaram zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se mai poate pune deasupra si jeleu transparent. Important este sa se presare pesmet pe aluat. Acesta absoarbe umiditatea fructelor si astfel aluatul nu mai are aspect de necopt.

Pregatim aluatul din faina,margarina,100g zahar si apa. Framantam bine si il punem la rece 30min.acoperit cu o folie. Ungem o tava de tarta cu ulei, intindem o foaie, o asezam in tava, intindem gemul, presaram pesmetul si asezam caisele cu deschizatura in jos. Presaram deasupra zaharul ramas. Dam tava la cuptor,( incalzit in prealabil) timp 10min la foc mare, apoi micsoram focul si lasam inca 30-35min. Dupa ce s-a racit o scoatem din tava si presaram zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se mai poate pune deasupra si jeleu transparent. Important este sa se presare pesmet pe aluat. Acesta absoarbe umiditatea fructelor si astfel aluatul nu mai are aspect de necopt.

Se pot folosi si alte fructe (eu am pus printre caise visine din dulceata)