Se face cafea foarte tare din 3-4 cescute apa si se lasa la racit. Galbenusurile se bat foarte bine cu 14 lingrui de zahar pana ce compozitia devine albicioasa si se topeste zaharul - aproximativ 15min. Se adauga cutia de mascarpone si smantana si se bate in continuare pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca. Separat se bate frisca, si se adauga la compozitia initiala. Albusul se bate spuma cu 5 linguri de zahar si de asemenea se amesteca cu restul cremei. Crema astfel obtinuta se da la rece pana se pregatesc piscoturile. In cafeaua racita se pune esenta de rom. Piscoturile unul cate unul se inmoaie putin in cafea si se aseaza pe o tava mare (40x27x7) pe doua randuri. Peste primul rand de piscoturi se toarna jumatate din crema, dupa care se mai aseaza un rand de piscoturi si peste ele restul de crema. Se da la rece. Dupa 3-4 ore se presara deasupra cacao pudra (cu o strecuratoare de ceai).

Varianta mea XXL dupa Tiramisu reteta originala. Se face cafea foarte tare din 3-4 cescute apa si se lasa la racit. Galbenusurile se bat foarte bine cu 14 lingrui de zahar pana ce compozitia devine albicioasa si se topeste zaharul - aproximativ 15min. Se adauga cutia de mascarpone si smantana si se bate in continuare pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca. Separat se bate frisca, si se adauga la compozitia initiala. Albusul se bate spuma cu 5 linguri de zahar si de asemenea se amesteca cu restul cremei. Crema astfel obtinuta se da la rece pana se pregatesc piscoturile. In cafeaua racita se pune esenta de rom. Piscoturile unul cate unul se inmoaie putin in cafea si se aseaza pe o tava mare (40x27x7) pe doua randuri. Peste primul rand de piscoturi se toarna jumatate din crema, dupa care se mai aseaza un rand de piscoturi si peste ele restul de crema. Se da la rece. Dupa 3-4 ore se presara deasupra cacao pudra (cu o strecuratoare de ceai). Pofta buna!